Att Sverige har bra pokerspelare är ingen hemlighet. Vare sig det är de mörka vintrarna eller kanske de ljusa somrarna som gör att vi gärna sitter några extra långa timmar runt ett spelbord tillsammans är svårt att veta. Att det ger resultat är i alla fall något vi stolt kan konstatera.

casino och champagneVi har haft vinnare i World Series of Poker, finalplatser i samma mästerskap samt höga vinster på internationella, och erkända pokerrum på nätet. Nu senast kunde vi läsa i Ångermanlands version av Allehanda att en ung Härnösandsbo kammade hem hela 272 000 kronor på poker, och i samma stad finns faktiskt några av landets bästa pokerspelare. Det är spelare som klarar av att leva på det mytomspunna och intensiva kortspelet poker, Anton själv har spelat på heltid sedan han gick ut gymnasiet för två år sedan. En ung förmåga kan man säga, men väldigt skicklig och tränad i sitt spel. Att bara bli tvåa, som Anton, i ett väldigt starkt startfält är en stor bedrift och kanske är det ofta just svårigheten och listen som är skönheten i och lockelsen till själva spelet.

Påkostade pokerrum

Vi har tidigare skrivit om ledande pokerrum på nätet och hur dessa är så internationella att de ofta har support på flera olika språk, däribland det lilla men vackra språket svenska. Pokerrum som satsar på sina spelare genom att erbjuda generösa bonusnivåer och roliga liveturneringar vinner definitivt i längden, det som lockar flest spelare är just den påkostade helhetskänslan, med höga garantisummor, specialevenemang och livesändningar från stora mästerskap så som just VM i Poker, eller World Series of Poker, WSOP som det heter på engelska. Mästerskapen hålls i Las Vegas och att få en plats där kostar mycket, om man inte spelar sig till en plats på nätet vill säga. Så det är bara att satsa och spela, för vem vet, nästa gång kanske det är du som vinner storkovan i mojaveöknen.